به گزارش خبرگزاری حوزه از اردبیل، حجتالاسلام مهدی ستوده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل، پیش از ظهر امروز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: ۷ هزار و ۴۰۰ موقوفه و رقبه در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی، درمانی و سایر حوزهها در اردبیل به ثبت رسیده که بیش از ۶۵۵ مورد فقط موقوفه به غیر از مساجد در اردبیل داریم.
وی با بیان اینکه بیشترین رقبه مربوط به حوزه کشاورزی و کمترین رقبه مربوط به حوزه فرهنگی، صنعتی و بهداشتی است، ادامه داد: تمام موقوفات دفترچه دار در سطح استان اردبیل سند دارند، به غیر از ۲۵۰ مورد که در مرحله ثبت هستند و مساجد نیز وارد عرصه دریافت سند تک برگی شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: ۱۷۸ امامزاده بقعه، پیر و سقاخانه موقوفه در سطح استان اردبیل داریم که ۲۵ بقعه و امامزاده مربوط به اردبیل، ۳ امامزاده مربوط به نیر، ۵ امامزاده مربوط به سرعین، ۱۶ مورد مشگینشهر و ۱۲ مورد مربوط به نمین و عنبران است.
حجتالاسلام ستوده خاطرنشان کرد: بیشترین امامزاده موقوفه در شهرستان خلخال و کوثر ۱۰۸ مورد است که ۲۳ مورد آن مربوط به شهرستان کوثر بوده و کمترین میزان امامزادهها و بقعههای موقوفه مربوط به شمال استان شامل شهرستانهای گرمی، اصلاندوز، بیلهسوار و انگوت با تعداد ۶ مورد است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت حمام ملاهادی، خاطرنشان کرد: سه دانگ این حمام متعلق به اوقاف و سه دانگ متعلق به وراث محمداسماعیل و عبادالله است که در مرحله تعیین تکلیف نهایی قرار دارد و امیدواریم این پروژه برای بهره برداری مناسب در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل، با اشاره به کسب رتبه سوم اداره اوقاف در سال گذشته در بحث بهرهبرداری اقتصادی و سرمایه گذاری در موقوفات، اضافه کرد: وقف متفاوت از هبه، نذر، هدیه و حتی صلح است و ضروری است مردم با تمییز قائل شدن بین این مفاهیم سعی کنند تا امر وقف را به عنوان ذخیره ماندگار جهان اخروی مدنظر قرار دهند.
حجتالاسلام ستوده تصریح کرد: در شرایط موجود در بحث وقف نیازمند خارج شدن از این ذهنیت که «اوقاف برای نیت خیرین و امنا است» هستیم و لازم است با یاری رسانهها، فرهنگسازی اینکه اوقاف برای همگان است در کشور ایجاد شود.
انتهای پیام. /
نظر شما